De Citit : Știri

Gerard Butler este cel mai iubit britanic de la Hollywood

| 20 noiembrie

Actorul Gerard Butler a fost numit cel mai indragit britanic de la Hollywood.
Starul din Scotia a iesit primul in urma unui chestionar realizat pe Lovefilm.com, lansand in urma concurenti ca Christian Bale si Daniel Day-Lewis, care s-au multumit doar cu locul doi si trei.
Iubita actrita din Titanic – Kate Winslet, s-a pozitionat pe locul patru, in timp ce James MCAvoy a inchis topul celor mai iubiti si populari britanici din Hollywood.
Gerard Butler, care este prezent in cinematografele din Romania in filmele The Ugly Truth si Gamer, a acceptat sa joace intr-o varinata contemporana a dramei politice si familiale scrisa de Shakespeare – Coriolanus, care va fi regizata de Ralph Fiennes. Fiennes, care isi face cu aceasta ocazie debutul ca regizor, va lucra dupa un scenariu scris de John Logan (The Aviator).
Butler va interpreta rolul lui Tullus Aufidius, comandandul armatei volscilor din piesa scrisa de Shakespeare. Alaturi de el vor mai juca William Hurt, Eddie Marsan, Jessica Chastain si Vanessa Redgrave. Filmarile sunt programate sa inceapa in Serbia, in luna martie a anului 2010.
Gerard Butler va mai putea fi vazut si in filmul Law Abiding Citizen, care va avea premiera in Romania pe 4 decembrie. Filmul – o drama violenta despre razbunare, in care joaca alaturi de Jamie Foxx, a fost deja lansat in SUA si s-a bucurat de un real succes in Box Office.
Sursa: LoveFilm, Reuters, IMDB, Variety.