De Citit : Știri

Gary Moore vine in Romania acompaniat de o trupa noua

| 22 iunie

Gary Moore va fi acompaniat de o noua trupa in cadrul turneul Summer of Rock – un turneul al premierelor care vara aceasta il va aduce pe celebrul chitarist pentru prima data si in Romania. Gary Moore va concerta la Bucuresti pe 18 iulie, la Zone Arena, in cea de-a treia zi a festivalului Ciuc Summer Fest.
Gary Moore va fi insotit vara aceasta de o trupa noua, care il va acompania in cadrul turneul “Summer of Rock”, inceput in luna mai printr-un concert sustinut la Trondheim Rock Festival, in Norvegia. Noua echipa reuneste de fapt trei colaboratori mai vechi ai artistului: Neil Carter, Jon Noyce si Darrin Mooney. Chitaristul Neil Carter, fiind cunoscut si pentru aportul sau in compunerea catorva dintre hiturile lui Gary Moore, revine pe scena alaturi de acesta dupa o pauza de aproape 20 de ani. Acordurile de bass sunt sustinute de Jon Noyce, fost membru Jethro Tull si Sessions, acesta fiind prezent si pe albumul lansat de Gary Moore in 2006, Ols, New, Ballads, Blues. Percutionistul Darrin Mooney, tobosarul actual din Primal Scream, l-a insotit pe Moore in 2001 in turneul din Europa si a inregistrat cu acesta albumul Back to the Blues, fiind ultimul care completeaza componenta trupei.
Gary Moore si noua sa trupa au lucrat timp de cateva luni la alcatuirea unui playlist pentru turneul Summer of Rock, format din cele mai solicitate piese in concertele live sustinute de artist in ultimii 20 de ani. Show-urile sustinute de Gary Moore vara aceasta se vor desfasura doar in cadrul unor festivaluri europene, acesta concertand alaturi de grupul sau si in tari precum Olanda, Italia, Norvegia, Elvetia sau Suedia.
Gary Moore va concerta vara aceasta si la Bucuresti, in cadrul Ciuc Summer Fest, pe 18 iulie, la Zone Arena. Printre headlinerii festivalului se numara Faithless (16 iulie) si Pink Martini (17 iulie), acestora alaturandu-se Suie Paparude, Urma, Vita de Vie si multi altii, line-up-ul complet fiind prezent si AICI.