De Citit : Știri

Eu cand vreau sa fluier, fluier – Marele castigator la Gala Premiilor Gopo 2011

| 29 martie

Marele invingator al Gelei Premiilor Gopo 2011 a fost filmul Eu cand vreau sa fluier, fluier, care si-a adjudecat nu mai putin de 7 trofee, printre care si pentru Cel mai bun Film, Cea mai buna Regie – Florin Serban, Cea mai buna Actrita intr-un Rol Secundar – Clara Voda, Cel mai bun Film de Debut, dar si Premiul Publicului – pentru cel mai mare succes la Box Office al anului precedent.
Premiul pentru Cel mai Bun Film i-a fost inmanat producatorului Daniel Mitulescu de nimeni altul decat Corneliu Porumboiu, detinatorul a sase statuete Gopo.
Unul dintre filmele rasfatate ale Galei din acest an a fost Caravana Cinematografica (r. Titus Muntean) care a plecat acasa cu 4 Premii Gopo, pentru Cea mai buna Muzica Originala –Vasile Sirli, Cea mai Buna Scenografie – Cristian Niculescu, Cele mai Bune Costume – Viorica Petrovici) si trofeul acordat lui Vivi Dragan Vasile de Romanian Society of Cinematographers (RSC) – Asociatia Directorilor de Imagine din Romania.
Pentru prestatiile lor, Victor Rebengiuc (Medalia de onoare, r. Peter Calin Netzer) si Mirela Oprisor (Marti, dupa Craciun, r. Radu Muntean) au fost recompensati cu Premiul pentru cel mai bun Actor, respectiv cel pentru Cea mai Buna Actrita Intr-un Rol Principal, iar George Pistereanu, protagonistul din Eu cand vreau sa fluier, fluier a primit Premiul Tanara Speranta. Bogdan Dumitrache a fost premiat pentru cea mai buna performanta masculina intr-un rol secundar, pentru prestatia sa din Portretul luptatorului la tinerete.
Colivia, regizat de Adrian Sitaru, a castigat Premiul pentru Cel mai Bun Film de Scurt Metraj.
Gala nu a fost lipsita de momente emotionante, unul dintre acestea fiind reprezentate de acordarea Premiului pentru Intreaga Cariera. Bruno Roche si actorul Mihai Constantin – nominalizat la Premiul pentru Cel mai Bun Actor intr-un Rol Secundar (Eu cand vreau sa fluier, fluier) au urcat pe scena pentru a oferi trofeul actorului Ion Besoiu.
Din programul serii nu au lipsit Premiul Special, inmanat lui Zoltan Szabo de scenograful Cristian Niculescu, si Premiul Pentru Intreaga Activitate, oferit inginerului de sunet Anusavan Salamanian de catre colegul de breasla si discipolul sau, Horea Murgu.
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a urcat pe scena Galei Premiilor Gopo pentru a inmana Premiul Special ProCinema (acordat celui mai popular film romanesc difuzat in 2010, votat de vizitatorii site-ului procinema.ro) Seriei Brigada Diverse (B.D.), regizate de Mircea Dragan. Premiul Special MTV pentru Cel mai bun Sarut, prezentat pe scena de VJ Oana, a fost votat de vizitatorii www.mtv.ro cel care i-a avut ca protagonisti pe Vincent Regan si Amy Hayes, din filmul Eva.
Gala Premiilor Gopo a debutat cu stralucitoarea ceremonie a covorului rosu, de la ora 18:30, odata cu sosirea primelor vedete. Amalia Enache si Mircea Solcanu au tinut in priza spectatorii de acasa, realizand interviuri la cald cu cei mai importanti nominalizati si cele mai impozante personalitati din lumea filmului si mass media. Mirela Oprisor a stralucit intr-o creatie semnata de Corina Vladescu, Dana Rogoz si Ada Condeescu au purtat tinute realizate de Adelina Ivan, iar Hilda Peter a putut fi admirata intr-un costum marca Dorin Negrau.
Rochia Clarei Voda a fost realizata de Iulia Dima, iar cea a Ozanei Oancea – de Lena Criveanu. Printre invitatii evenimentului s-au numarat si Iulia Lumanare, Dorian Boguta, Maria Popistasu, regizorii Florin Serban, Marian Crisan, Radu Muntean, dar si personalitati din lumea media, precum Cristian Tudor Popescu, Andreea Esca sau Cabral.
Gala s-a incheiat la ora 23:20, jurnalistii si invitatii prezenti luand parte, la finalul evenimentului, la un after party de senzatie la The Ark.
Cei care nu au putut urmari evenimentul mai au o sansa. Pe 30 si 31 martie, de la ora 20:30, Gala va fi difuzata la Pro TV International.
***
Click pentru cele mai recente stiri.