De Citit : Știri

Editors pentru prima oara in Romania

| 05 iunie

Editors, una din cele mai importante trupe britanice ale momentului, vine la Bucuresti pe 16 august pentru a sustine un concert la Teatrul de Vara Herastrau.
“Cea mai mare trupa britanica a ultimei decade dupa Artic Monkeys”, potrivit cotidianului britanic The Mail On Sunday, Editors va lansa in septembrie cel de-al treilea album, care va purta titlul In This Light And On This Evening. Trupa a declarat recent ca soundul noului material va fi unul mult mai crud, direct si inaltator in comparatie cu compozitiile lor precedente, iar de productia lui s-a ocupat veteranul Flood, bine cunoscut pentru colaborarile sale cu trupe ca Depeche Mode, U2, Nick Cave, PJ Harvey sau Nine Inch Nails.
O trupa cu totul aparte, un indie rock bazat pe chitari, abil, capricios si magnific – acestia sunt Editors, s-au intalnit in centrul Angliei, desi nici unul din membrii trupei nu-si are originea acolo. Din componenta trupei fac parte Tom Smith (lead vocals, rhythm guitar, piano), Chris Urbanowicz (lead guitar & synth), Russell Leetch (bass guitar & live backing vocals) si Ed Lay (drums, percussion & live backing vocals).

Desi trupa nu pretinde ca ar fi in vreun fel “rock & roll”, mai ales din cauza locurilor de unde se trag, se poate spune totusi ca Editors sunt o “marca inregistrata”, cel putin in ceea ce priveste soundul propriu, un amestec de melancolie, meditatie si emotie ce captureaza perfect spiritul vremurilor pe care le traim.

Dupa lansarea single-ului de debut Bullets au fost comparati cu formatii pe val precum Bloc Party sau Interpol, sau cu legendara Joy Division. NME elogia debutul lor: “este ceva dureros de frumos, ce tanjeste dupa speranta… Bullets este o piesa ce ar fi putut fi scrisa cu usurinta de U2 pe la inceputul anilor ’80 sau ceva ce The Cure si Robert Smith ar putea scrie in 2 minute, intr-o zi de vacanta”.

Biletele pentru concertul din Bucuresti vor fi puse in vanzare incepand cu data de 5 iunie la pretul de 85 lei si vor putea fi achizitionate online de la MyTicket.ro si din Reteaua Diverta, Librariile Carturesti si cluburile Control si Fire.
Sursa: One Event