De Citit : Știri

Dansez pentru tine, batrane Bucuresti!

| 10 septembrie

XTREME si echipa Dansez pentru tine vor oferi pe 12 septembrie un spectacol insolit in deschiderea Zilelor Bucurestiului

Zilele Bucurestiului (12-20 septembrie) debuteaza cu un spectacol de dans in Piata Constitutiei, show sustinut de doua echipe: Dansez pentru tine (condusa de Edi Stancu) si XTREME (coordonata de Dorel Mois). Primii vor veni cu gratia, eleganta in dans, sincronzarea perfecta si elementele de coregrafie, ceilalti vor aduce precizia, usurinta de a lucra in aer sau la sol, elemente de gimnastica si acrobatie.

Trupa Dansez pentru tine nu mai are nevoie de vreo prezentare, fiind binecunoscuta din emisiunea omonima de la Pro TV. Echipa XTREME a fost indelung aplaudata pentru show-ul Vertical (o productie ARCUB), prezentat la Festivalul Teatrului de Strada din luna mai. Buni acrobati si dansatori, toti sunt fosti gimnasti de top. Impresionat de performantele lor, coregraful Edi Stancu le-a propus o colaborare, urmand sa imbine cele doua stiluri de dans.

Personaje din istoria Bucurestilor, precum Bucur sau Dambovita, vor fi intrupate de dansatori sambata, de la ora 20, in spectacolul de dans din Piata Constitutiei. Evenimentul aniverseaza 550 de ani de atestare documentara a orasului Bucuresti (20 septembrie 1459) si 350 de ani de cand Bucurestiul a devenit capitala Tarii Romanesti (1659).

Sursa: comunicat de presa Gala PR