De Citit : Știri

Concertele continua la BUCHAREST MUSIC FILM FESTIVAL

| 27 iunie

Primele trei zile ale festivalului de muzica clasica in aer liber BUCHAREST MUSIC FILM FESTIVAL au adus un public numeros in Piata „George Enescu”.
Orchestra Sinfonia Bucuresti a concertat vineri in deschiderea evenimentului Bucharest Music Film Festival. Capodoperele muzicale ale compozitorilor Antonio Vivaldi, W.A. Mozart, Johannes Brahms, Johann Strauss (fiul), Josef Strauss (fiul) si Georges Bizet au starnit fulgere de aplauze din partea publicului.

Sambata si duminica au urcat pe scena: pianistul Horia Maxim, Camerata Regala, dirijori: Vlad Agachi, Roman Baltag si Thomas Crowley, acompaniata de solista Simina Croitoru si Orchestra Nationala Radio, dirijor – Tiberiu Soare.

Astazi, 27 iunie, programul continua in Piata „George Enescu”. Incepand cu orele 19.30 Grupul vocal Acapella, dirijat de George Miron va sustine un concert de 30 de minute. Din programul lor amintim: Wolfgang Amadeus Mozart – Uvertura la opera „Flautul fermecat” si „Laudate Pueri”, Johann Sebastian Bach – „Preludiul nr. 22” si „Organ Fugue”, Johann Strauss (fiul) – „Muzica noptii”.

Grupul Vocal Acapella este un grup profesionist format din treisprezece membri, toti cu studii in domeniul muzical, care pe baza voluntariatului si sub bagheta dirijorului George Miron, au reusit pe parcursul a unsprezece ani de activitate sa devina cunoscuti si apreciati in peisajul muzical romanesc si international. De-a lungul anilor, Grupul Vocal Acapella a avut turnee in Europa si Statele Unite si a impresionat publicul de fiecare data cu programele sale artistice.

De la ora 20.00 Laura Pauna va sustine un recital la pian. Concertul cuprinde lucrari ale unor compozitori celebrii: Ludwig van Beethoven si Aram Khachaturian.

Pianista Laura Pauna s-a remarcat pe plan international nu numai ca solista, dar si ca artist cameral in proiectul „Hesse – Pauna Piano Duo”. Stabilita in Germania, artista studiaza la Universitatea din Hanovra, sub indrumarea profesorului Einar Steen Nokleberg. A concertat in prestigioase sali precum Carnegie Hall (New York), Concertgebow Amsterdam, Jerusalem Theather Yasi (New York), Zagreb Institute Hall.

Seara este dedicata filmului De la A(nna Netrebko) la Z(ubin Mehta) – Gala in onoarea lui Ioan Holender. Incepand cu orele 21.00 veti putea urmari un concert al Orchestrei Operei de Stat din Viena, dirijori: Bertrand de Billy, Franz Welser-Möst, Zubin Mehta, Fabio Luisi, Antonio Pappano.

Ioan Holender a condus Opera de Stat din Viena timp de 19 ani. Concertul din 2010 este o incununare a activitatii sale, care a cuprins 157 de premiere (83 de opere, 63 de spectacole de balet si 11 productii adresate copiilor). Cateva dintre cele mai importante personalitati ale scenei lirice mondiale ii aduc omagiul lor in acest concert: Angelika Kirchschlager (mezzosoprana), Anna Netrebko (soprana), Elina Garanca (mezzosoprana), Ferruccio Furlanetto (bas), Jose Cura (tenor), Leo Nucci (bariton), Michael Schade (tenor), Placido Domingo (tenor), Simon Keenlyside (bariton), Thomas Hampson (bariton), Thomas Quasthoff (bas-bariton).

Timp de noua zile, spatiul destinat evenimentului este special amenajat pentru iubitorii muzicii clasice, redand atmosfera gradinilor vieneze. Spectacolele se desfasoara zilnic intre orele 18:00 – 23:00. Locatia este deschisa intre 11.00 si 23.00 in fiecare zi a manifestarii, iar accesul este gratuit.

Surprize la BUCHAREST MUSIC FILM FESTIVAL 2011
Cei ce se considera norocosi pot participa la tombola cu premii organizata de ArCuB. Tragerea la sorti va avea loc sambata, 2 iulie, in ultima zi a evenimentului.