De Citit : Știri

Concert Deftones la prima editie Alternative Summer Day

| 07 iulie

Vara aceasta, pe 13 august, la Arenele Romane, fanii rock-ului vor avea parte de un eveniment in premiera: Alternative Summer Day, un festival de o zi dedicat rock-ului alternativ romanesc si international.

Cunoscuta trupa americana de hardcore, Deftones a inclus in turneul european Romania si promite o atmosfera incendiara. Fanii se vor bucura de stilul lor inconfundabil si plin de forta ascultand piesele de pe noul album Diamond Eyes, dar si cele de pe albumele mai vechi AROUND THE FUR, Adrenaline sau White Pony. Pana in acest moment in deschiderea concertului Deftones si-au confirmat prezenta urmatoarele trupele romanesti: Implant Pentru Refuz, White Walls, Luna Amara si Parazitii.
Implant Pentru Refuz:
"Pentru Implant Pentru Refuz primul opening act pentru Deftones a fost un lucru visat de mult. Al doilea opening act ne mareste increderea in fortele noastre. Pregatim un show pe masura zilei de 13 august”.
White Walls:
"Este greu de pus in cuvinte insemnatatea acestui eveniment pentru noi. Pentru unii dintre noi Deftones sunt printre primele iubiri in materie de muzica, si muzica lor inca e intiparita adanc in sufletele noastre. In Malaezia, in februarie, cand am concurat in finala GBOB, am fost la un pas in urma lor, cantand pe aceeasi scena din Kuala Lumpur pe care fusesera si ei cu o saptamana inainte. Ne gandeam atunci cum ar fi fost sa cantam cu ei intr-un loc atat de indepartat de casa. Inainte de asta am cantat in Bucuresti la Wake Up Fest unde, din nou, ne intrebam, cum ar fi daca… Sa avem ocazia sa fim pe aceeasi scena, in aceeasi seara, e o onoare la care nu visam nici acum 5 ani, cand eram in public, si cu siguranta cel mai frumos lucru din scurta noastra cariera muzicala de pana acum”.
Luna Amara:
„Cine ne cunoaste mai de aproape, stie ca suntem cinci muzicieni cu gusturi muzicale destul de diferite. Putine sunt trupele pe care sa le ascultam toti cinci cu aceeasi placere si intensitate. Iar una din aceste trupe este Deftones. Mai mult decat atat, consideram Deftones ca fiind una din influentele noastre muzicale, cel putin in ceea ce priveste albumul pe care ne pregatim sa-l lansam in toamna. Asa ca, pentru noi, a fi pe aceeasi scena cu Deftones reprezinta o mare onoare si un alt moment important al carierei noastre. Iar faptul ca alaturi de noi sunt si White Walls, si IPR, ne bucura nespus. Nu putem decat sa le multumim celor de la Bring The Noise si King Size Production pentru aceasta oportunitate si sa va promitem ca veti avea parte de un show pe cinste din partea noastra, cu piese mai noi si mai vechi. Ne vedem pe 13 august, la Arenele Romane!”
Parazitii:
„Este o ocazie rara sa deschizi un concert al unei trupe rock de talie mondiala si asteptam cu curiozitate sa vedem cum o sa fim primiti de romanii care inca asculta o muzica decenta in tara asta. Restul e vorba goala. Ne "auzim" la concert.”
Biletele au fost puse in vanzare pe 28 martie, iar pretul va fi urmatorul:
90 de lei pana pe data de 31 iulie
110 lei in perioada 1-12 august
130 lei in ziua concertului – 13 august

Biletele pot fi achizitionate prin retelele Eventim (magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, Carturesti si online pe www.eventim.ro), Myticket (Diverta, Magazinul Muzica, Sala Palatului, Libraria Mihai Eminescu si online pe www.myticket.ro) si BILETOO (Reteaua Librariilor Adevarul, Flanco, Magazinul Muzica, Sala Palatului, Palatul Copiilor, Magazinul Unirea, Magazinul Victoria, Metrou Unirii 1 si online pe www.biletoo.ro)