De Citit : Știri

Brandul de whiskey irlandez Jameson intra in social media si in Romania

| 19 august

Simultan cu prezenta la ADfel, cel mai bine vandut whiskey irlandez din lume, Jameson, brand apartinand companiei Pernod Ricard, anunta lansarea paginii oficiale de Facebook pentru Romania.
Pagina de Facebook.com/JAMESON.Romania va oferi continut pentru cei care rezoneaza cu spiritul iralndez si vor sa impartaseasca placerea de a savura whiskey-ul irlandez lumii intregi.
„Brandul Jameson este unul premium, cu o importanta strategica in portofoliul Pernod Ricard Romania. Pentru ca avem de a face cu un public special, pagina noastra de Facebook va avea un continut premium, care sa-i tina conectati pe fanii Jameson la universul brandului si sa-i incurajeze sa-si impartaseasca din experientele pe care le-au avut in compania lui” a declarat Dumitru Titica, Director de Marketing, Pernod Ricard Romania.
Referindu-se la pagina oficiala – Facebook.com/JAMESON.Romania, Cosmin Lupan, Jameson Brand Ambasador, a declarat ca pagina “va publica informatii despre istoria JAMESON, de la fondatorul John Jameson pana in prezent, despre whiskey si Irlanda, despre programele de whiskey mentoring session si evenimentele JAMESON in Romania”.
Pagina JAMESON este accesibila publicului roman cu varsta peste 18 ani si are mesajul de responsabilitate firesc comunicarii brandurilor din categoria bauturi alcoolice.
Cu aceasta ocazie JAMESON va invita la un LIKE pe pagina oficiala – Facebook.com/JAMESON.Romania si va adreseaza „Please enjoy Jameson Irish Whiskey responsibly”.
Despre Jameson Irish Whiskey
Jameson este whiskey-ul irlandez produs intr-o singura distilerie de o divizie a companiei franceze Pernod Ricard. Jameson combina orzul maltuit cu cel nemaltuit sau „verde”, cel mai cunoscut element legat de Jameson fiind traditia distilarii intr-un alambic – „Pure Pot Still”. Compania a fost fondata in 1780 cand John Jameson a infiintat distileria Bow Street in Dublin.
La origine, Jameson a fost unul dintre cele 6 whiskey-uri principale din Dublin. Acum e distilat in Cork. Cu vanzari anuale de peste 30 de milioane de sticle, Jameson e de departe cel mai bine vandut whiskey irlandez din lume, fiind vandut la nivel global de la inceputul secolului 19, cand John Jameson, impreuna cu fiul sau (numit tot John) produceau deja mai mult de un milion de galoane anual.
In 1988, brandul Jameson a fost cumparat de compania franceza Pernod Ricard, prin achizitia Irish Distillers, un grup format in 1966 prin fuziunea distileriilor John Power & Son, John Jameson & Son si Cork Distillery Company.
Rezervele Jameson sunt: Jameson Irish Whiskey, Jameson Signature Reserve, Jameson 12 Year Old Limited Reserve, Jameson Gold Reserve, Jameson 18 Year Old Limited Reserve, Jameson Rarest Vintage Reserve.