De Citit : Știri

Autobiografia lui Nicolae Ceausescu – cel mai bun film romanesc al anului 2010

| 31 ianuarie

In cadrul Galei BEST FILM FEST 2011, unde au fost premiate cele mai apreciate filme de catre criticii de film si presa de specialitate din Romania, Autobiografia lui Nicolae Ceausescu a castigat trofeul pentru cel mai bun film romanesc al anului 2010.
Panglica alba / The White Ribbon a fost desemnat cel mai bun film european al anului 2010, iar Reteaua de socializare / The Social Network – pe reteta Globurilor de Aur – a fost premiat pentru cel mai bun film care a rulat pe ecranele romanesti in 2010.
Victor Rebengiuc a fost desemnat cel mai bun actor al anului pentru evolutia din Medalia de onoare, iar Ozana Oancea a fost premiata cu trofeul pentru cea mai buna actrita pentru rolul din Felicia, inainte de toate.
Filmul cu cele mai mari incasari in Romania in 2010 a fost Avatar, cu un total de 18.628.015 lei si 882.222 de spectatori, iar filmul romanesc cu cele mai mari incasari in 2010 a fost Eu cand vreau sa fluier, fluier – cu un total de 868.964 lei si 55.858 de spectatori.
Trofeul "Prieten al Filmului Romanesc" a fost acordat lui Mircea Dinescu si sotiei sale – Masha, pentru implicarea si contributia lor importanta la organizarea Festivalul de Film si Arta Culinara de la Cetate.
Best Film Fest continua pana joi, 3 februarie. In fiecare zi vor rula, la Cinema Studio, cele mai bune filme ale anului 2010. Click pentru detalii si program.
***
Click pentru cele mai recente stiri.