De Citit : Știri

Adela Popescu isi face public jurnalul de filmare de la „Weekend cu mama”

| 16 februarie

In urma cu doi ani si jumatate, un simplu telefon transforma o zi obisnuita de vacanta a Adelei Popescu intr-una din cele mai fericite din viata ei. Telefonul o anunta ca luase castingul la care tocmai participase – concret, detinea rolul principal din "Weekend cu mama", un lungmetraj in regia lui Stere Gulea, cu un subiect extrem de actual: destinul unei adolescente abandonate de mama sa, care a plecat in strainatate in cautarea unei vieti mai bune.

Cu doar cateva saptamani inainte, Adela trecuse cu brio examenul de admitere la UNATC, insa recunostea ca vestea noului rol o bucurase chiar mai mult decat reusita la facultate. Ceea ce nu stia la momentul respectiv era cat de mult o va marca rolul Cristinei, o tanara dependenta de droguri, careia viata nu ii iarta niciuna dintre deciziile gresite pe care le-a luat. "Lumea asta a consumatorilor de droguri imi era total necunoscuta, nu stiam
pe nimeni care sa fi trecut prin asta si cu atat mai putin ce simte o persoana aflata intr-o atare situatie si aici ma refer la toate fazele prin care trece un dependent de droguri – de la consum pana la dezintoxicare."

Prin urmare, pregatirea rolului a presupus mai mult decat clasicele repetitii pe text. Principala etapa a reprezentat-o documentarea: de la tratate de psihologie, reportaje pe aceasta tema pana la intalniri fata-n fata cu tineri internati la dezintoxicare. "Oricat ai citi despre asta, nimic nu te pregateste pentru socul intalnirii cu o persoana care tocmai a iesit din sevraj" povesteste actrita. Si, desi filmarile s-au incheiat in urma cu doi ani, Adela isi aminteste in detaliu fiecare zi pe set, motiv pentru care a fost tachinata deseori de prieteni si colegi, care i-au sugerat ca ar putea incepe sa-si scrie memoriile, chiar daca are numai 23 de ani. Din gluma in gluma, actrita a acceptat provocarea, rezultatul fiind un jurnal de filmare detaliat, sau, dupa cum il descrie chiar Adela" nu atat o trecere in revista a sase saptamani de filmare, cat mai ales evocarea uneia dintre cele mai apasatoare perioade din viata mea".

Data de 20 martie va fi una cu totul speciala pentru Adela, pentru ca atunci si va putea urmari rolul si pe marile ecrane, odata cu premiera filmului "Weekend cu mama" in cinematografe.

Fanii nerabdatori ai Adelei pot urmari de astazi in exclusivitate o prima parte din jurnalul actritei, pe apropo.ro, urmand ca de maine primele sale confesiuni sa fie disponibile integral pe site-ul weekendcumama.ro.