De Citit : Știri

3000 de ciclisti evadeaza din Bucuresti duminica, 11 mai, la Prima Evadare

| 09 mai

Prima Evadare, cel mai mare maraton de ciclism cross-country din Estul Europei a ajuns la a 6-a ediţie

9 mai 2014
Prima Evadare se va desfăşura pe traseul deja consacrat din pădurile situate în nordul capitalei, având o lungime totală de 55 de km. Vineri şi sâmbătă sunt ultimele 2 zile în care concurenţii se mai pot înscrie în curtea hotelului Caro. Ridicarea kit-urilor a devenit un eveniment în sine, participanţii fiind aşteptaţi cu muzică, într-o atmosferă plăcută, completată de o expoziţie de accesorii şi echipamente de ciclism, iar doritorii pot beneficia de reglaje la biciclete.
Prima Evadare este un concurs prietenos de ciclism cross-country, care deschide sezonul maratoanelor de ciclism montan din România, printr-un traseu uşor, fără diferenţe de nivel, cu plecarea de la Academia de Poliție din București, cu punctul de sosire la Snagov. Concursul se desfăşoară pe drumuri de ţară, prin pădurile din nordul capitalei, pe o distanţă de aproximativ 55 de km. Întreaga distanţă de concurs este marcată și prevăzută cu 13 puncte de control și 4 zone de alimentare. Traseul este asistat de poliţie şi salvare și este patrulat de oficialii competiţiei, de echipe de fotografi şi de cameramani. Concurenţii sunt urmăriţi şi filmaţi cu 2 elicoptere.
Împreună cu partenerii i-Rewind, organizatorii oferă concurenţilor o aplicație prin care este creat un scurt film cu fiecare participant, care poate fi descărcat şi distribuit pe reţelele sociale. Totodată, în premieră, participanții vor primi prin SMS informări şi rezultatul la finiş.
Printre participanţii acestei ediţii se numără şi jurnalişti Lucian Mîndruţă şi Robert Turcescu, solistul trupei Cargo – Adrian Igrişan, directorul ProFM – Marius Dobre, CEO Raiffeisen Bank – Steven van Groningen şi ambasadorul Belgiei – Philippe Beke. În total sunt reprezentate 29 de ţări, şi tot în acest an a fost stabilit şi numărul record de participanţi din Bulgaria – 30.
„Ediţia de anul trecut a concursului Prima Evadare a adunat mai mulţi participanţi şi a stârnit mai multe ecouri decât sperasem, devenind una din cele mai populare competiţii și locul in care cei ajunși din întâmplare pot să-și descopere o noua pasiune. Am reuşit să facem din Prima Evadare o tradiţie, un eveniment emblemă pentru cicliştii români amatori, dar şi profesionişt” a declarat Daniel Sărdan, organizator al concursului si membru al Clubului NoMad Multisport.
Nu doar bicicliștii concurează. Sunt invitați și fotografii, care se vor lupta pentru premii în valoare totală de peste 6000 de lei, oferite pentru cele mai reușite poze făcute în timpul competiției. Coordonatorul concursului foto, la care s-au înscris deja peste 40 de participanți, este autorul Bucureștiului Optimist, Cristian Vasile (Igu).
Cei care merg în recunoaștere, pot profita de aplicația IZI.travel – GPS guide, un ghid audio oferit de Fundația Snagov pe Appstore (pentru sistemele de operare IOS) și Google Playstore (pentru sistemele de operare Android), ce prezintă detalii despre concurs (repere, viraje, recomandări, etc) și obiective turistice și naturale ce se află de-a lungul traseului.
Concursul „Prima Evadare” îşi propune să promoveze un stil de viaţă sănătos. Ca şi la ediţiile anterioare, competiţia din 2014 doreşte să atragă atenţia asupra posibilităţii de a face mişcare pe traseele din pădurile aflate în nordul capitalei şi să accentueze importanţa curăţirii şi ecologizării lacurilor şi lizierelor de pădure. Maratonul este accesibil începătorilor, dar se recomandă 2-3 ieşiri mai lungi pe teren accidentat, anterior competiţiei. Concurenţii sunt sfătuiţi să participe cu biciclete de munte desi exista si categorii pentru ciclocross si tandem, iar casca de protecţie este obligatorie pe toată durata competiţiei.
Evenimentul este organizat de Clubul NoMad Multisport şi este susţinut de Primăria Municipiului Bucureşti. “Prima Evadare” se bucură de parteneri entuziaști precum Red Bull, BCR, Merida, CST, Skoda, Ciuc, Veloteca, Rexona, Voslauer şi High5. Partener media: Pro FM.
Servicii/facilităţi oferite de către organizatori participanţilor:
● Marcare traseu – 55km
● Cronometrarea cu chip-uri, cu 5 timpi intermediari
● Împreună cu partenerii i-Rewind este oferită concurenţilor o aplicatie prin care este creat un scurt film cu fiecare participant. Acest film poate fi descărcat şi distribuit pe reţelele sociale: http://pe.irewind.com.
● Tricouri galbene “Top100” – oferite celor mai buni 100 concurenţi
● Medalii turnate in metal “Top500” – oferite primilor 500 concurenţi
● Aplicaţia facebook “Prima Evadare”
● Serviciu de notificare rezultat prin SMS
● Masaj japonez Yumeiho
● O porţie de paste-orez la finalul cursei
● Medalie, Tricou si Diploma de Finisher
● Servicii de transport concurent/bicicletă (din zona de Finish către zona de Start) – 20 autobuze RATB / 3 camioane.
● Servicii de prim ajutor
● Premii în valoare de 7.000 Eur
● Tombolă
● Spălătorie de biciclete Karcher
● Categorii speciale: Companii, Cuplu, Family
● Implicarea radioamatorilor la facilitarea comunicării între CP-uri în cazuri de urgență
● Puncte de Service pe traseu;
● Puncte de alimentare pe traseu;
● Grupuri sanitare;
● Închirierea si amenajarea zonelor de start, finish si alimentare
● Închirierea a 2 elicoptere pentru filmari aeriene si monitorizarea cursei;
● Garderoba – mașina specială destinată transportării obiectelor/ hainelor de la strat către finish
● Filmul evenimentului

Pentru înscrieri și detalii suplimentare puteţi accesa www.primaevadare.ro. Pentru fotografii și video puteți accesa paginile: http://primaevadare.ro/comunicat-de-presa/ și http://youtube.com/primaevadare