De Citit : Interviuri

Interviu cu trupa SHOW TIME

| 30 martie

Ce este mai exact stand-up comedy?
Tibi – Stand-up comedy inseamna un om, o scena, un microfon si public pe care cel de pe scena il face sa rada.
Cand a aparut stand-up comedy in Romania?
Tibi – In decembrie 2003 a avut loc primul spectacol de stand-up comedy din Romania. Dintre cei care au urcat pentru prima data pe o scena sa faca stand-up la noi in tara s-au aflat si Catalin Bordea si Cristian Dumitru,ceilalți 2 membri ai trupei ShowTime. Eu m-am apucat un an mai tarziu.

Cand a fost infințata trupa ShowTime?
Tibi- Trupa ShowTime s-a infiintat in 2006 si inițial eram 4 (Catalin Bordea, Cristian Dumitru, Tibi Neuronu si Bobonete Mihai), dar toti patru aveam "antecedente" in domeniu. Intre timp Bobo a ales sa faca tv si nu mai are timp si de stand-up asa ca de 2 ani suntem doar trei.

Fenomenul stand-up comedy a explodat in timpul anilor ’70, cativa entretaineri devenind mari vedete pe baza spectacolelor de stand-up.
Acesta s-a extins de la cluburi de noapte si teatre la concerte uriase in arene sportive. Se aseamana stand-up comedy de atunci cu ceea ce faceți voi?
Tibi- Noi zicem ca nu e foarte mare diferența. Acum, bine… depinde si la cine ne raportam. Pentru ca daca ne compari cu Chris Rock, George Carling, Sainfeld, etc… e o mare diferența. Și asta nu pentru ca suntem noi foarte slabi, dar este normal si natural ca unu care face de 20-30-50 de ani chestia asta sa fie mult mai bun decat noi care facem de 4-5 ani. La ei este o tradiție, noi suntem inca deschizatori de drumuri.

Citeste AICI interviul realizat de Daniel Mitre pentru www.tabu.ro .