De Citit : Editoriale

Te voi astepta ??????????????????????????

| 25 January

Voi veni pe strada taaa
catalin.stefanescu@tvr.ro

Strada pe care locuiesc, la Cluj, e una dintre strazile care duc spre stadionul echipei CFR. Saptamana trecuta, mandra echipa nationala a Romaniei a sustinut un meci pentru calificarea la Campionatul Mondial de fotbal, cu Lituania, la Cluj. Stimati compatrioti, vreme de trei zile, pe strada mea si pe strazile din apropiere, s-a petrecut un spectacol supra­realist, ca in vremurile batranului Mao, ale Stejarului din Scornicesti, sau ale legendarului Kim Ir Sen.
Cu placerea delirului heirupist, tipic unei natii trecute prin "epoca de aur", trotuarele au fost reparate peste noapte. Utilajele duduiau fara oprire, muncitorii dadeau navala ca la Calugareni, spiritul Bumbesti-Livezeni a reinviat, ca mumia din filme, pentru 72 de ore. Luminile de pe strada, care inchisesera ochii pe vremea lui Blaga, au revenit, sub palarii noi, la viata. In iuresul lucrarilor, baietii de la Electrica au facut varza instalatiile baietilor de la cablu’.
Aveam trotuare noi, dar vreme de trei zile, telefonul, televizorul si calculatorul au intrat in adormire. Cand suni la cablistii la care sunt eu abonat, primele informatii pe care ti le da robotul sunt despre cum si unde poti achita factura. Al dracu’ robot, nu-si cere scuze pentru intreruperea serviciilor, nu-ti spune ca nu te taxeaza pentru alea trei zile cat ai stat ca prostu’ si ai asteptat sa se remedieze avaria, el o tine langa cu plata.
Pe strada, doar frunzele n-au fost vopsite mai verzi decat erau. Superbii nostri tricolori au trecut pe-acolo, au admirat peisajul citadin cosmetizat, si au halit un satios 3-0 de la lituanieni. Eu, unul, sunt multumit ca mi s-a reparat strada, dar sunt extaziat la gandul ca, tot pe-acolo, or sa treaca si aia de la Chelsea.
Ma astept ca strada sa devina bulevard, si fiecare locatar sa primeasca un Bentley.