De Citit : Editoriale

Blues&Dichis la Tulcea

| 16 iulie

Pentru că blues-ul e tăticul rock-ului iar Marius Cosmeanu e tăticul festivalului, l-am invitat să ni-l prezinte:
Festivalul „Blues&Dichis”, pe care îl organizăm la Tulcea, în primul weekend din septembrie , adică pe 5 și 6 a lunii, este la prima ediție. Muze ne-au fost geografia și rădăcinile muzicii tradiționale americane. Puse laolaltă: Delta Blues, în variantă dobrogeană.
Vom avea pe scenă reprezentanți old school și new school, muzicieni care au confirmat deja, inclusiv participarea: The Nightlosers, Vali „Sir Blues” Răcilă&Raul Kusak, Irina Popa&The Sinners, Sorin Terinte&DeltaBLUES Group, Alex Mușat Group și Blues Preachers Project.
Cât privește partea de „dichis”, câteva pilde: proiecții de filme, workshopuri, cursuri de muzicuță și istorie a bluesului, street performance-uri, prezentări de carte și, cum altfel?, alte surprize în privința cărora ne rezervăm încă dreptul de a păstra confidențialitatea.
Totul, pe un concept slow. Bunăoară, mâncăruri și licori tradiționale taman din Delta Mississippiului, (așteptăm confirmarea unui iscusit bucătar de peste ocean), dar și din Delta noastră (gătite de un bucătar la fel de priceput) ori de pe malul altor râuri ale patriei, plus spirtoase și nespirtoase artizanale, precum și apă minerală LA STICLĂ, comercializată, ca odinioară, în frapiere cu gheață din belșug, și care, pentru pasionați, va putea fi sofisticată cu vin din podgoriile Dobrogei. Sunt doar câteva din ofertele noastre.
Concertele vor începe pe la apus, cu intrare aproape liberă, într-un spațiu care îl promitem cât mai „mulat” de spiritul bluesului.
Cam atât pentru moment. Proiectul find încă under construction, mai finisăm idei.
La anul vom face altul, tot pe un mal frumos, altul mai trainic și, sperăm, ceva mai bănos, adică internațional. Mai e însă mult până departe. Până atunci, veniți în septembrie la capăt de Dunăre, pentru „Blues&Dichis”. E un început. (Marius Cosmeanu)

Nu se acceptă comentarii.